Pečený jeseter s kaparami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného jesetera, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 1 dl oleja, 2 cibule, 2 lyžice kapár, 0,5 dl bieleho vína, 1 lyžicu masla, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z očisteného, vypitvaného, umytého jesetera sa vytiahne struna z chrbtice. Nakrája sa na asi 170 g porcie. Jednotlivé porcie ryby sa osolia, okorenia a pokvapkajú citrónovou šťavou, nechajú sa odležať - marinovať asi 15 minút. Pripravené porcie ryby sa opečú z obidvoch strán na rozohriatom oleji domäkka. Do výpeku po rybách sa vloží nadrobno nakrájaná cibuľa, posekané kapary, zaleje sa vínom, krátko povarí a pridá maslo. Porcia pečeného jesetera sa pokryje pripravenou zmesou z cibule, kapár, vína, masla a na vrchu sa posype nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

696

Podobné recepty:
  • Treska v syrovom cestičku

    Treska v syrovom cestičku

  • Pečený jeseter

    Pečený jeseter

  • Ryba v orientálnej omáčke

    Ryba v orientálnej omáčke

kuk