Hrča na labužnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvanej hrče, 1 lyžicu kukuričného škrobu, 1 lyžičku soli, 1,5 dl oleja, 2 lyžice sójovej omáčky. Na omáčku: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 dl sherry, 0,5 dl bieleho vína, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku octu.

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, vykostená, umytá hrča sa nakrája na kocky (2 x 2 cm), 150 g na porciu. Nakrájané mäso sa popráši kukuričným (ryžovým) škrobom, osolí a pečie sa na rozohriatom oleji rozmiešanom so sójovou omáčkou domäkka. Príprava omáčky: Sójová omáčka sa zmieša s rozotretým cesnakom (prelisovaným), sherry, bielym vínom, cukrom, dochuteným octom, olejom a vodou. Pripravená zmes sa krátko povarí a podáva sa osobitne v omáčniku alebo v inej vhodnej nádobe. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 776
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

777

Podobné recepty:
  • Hrášok s rybami v paradajkovej omáčke

    Hrášok s rybami v paradajkovej omáčke

  • Avokádo po opici

    Avokádo po opici

  • Treska s kôprovou omáčkou

    Treska s kôprovou omáčkou

kuk