Hrča na labužnícky spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvanej hrče, 1 lyžicu kukuričného škrobu, 1 lyžičku soli, 1,5 dl oleja, 2 lyžice sójovej omáčky. Na omáčku: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 dl sherry, 0,5 dl bieleho vína, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku octu.
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, vykostená, umytá hrča sa nakrája na kocky (2 x 2 cm), 150 g na porciu. Nakrájané mäso sa popráši kukuričným (ryžovým) škrobom, osolí a pečie sa na rozohriatom oleji rozmiešanom so sójovou omáčkou domäkka. Príprava omáčky: Sójová omáčka sa zmieša s rozotretým cesnakom (prelisovaným), sherry, bielym vínom, cukrom, dochuteným octom, olejom a vodou. Pripravená zmes sa krátko povarí a podáva sa osobitne v omáčniku alebo v inej vhodnej nádobe. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža, na porciu rez citróna.