Aljašská treska na cesnaku
2015-11-11- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Tradičné filé z alijašskej tresky opečiete na oleji a dokončíte v rúre. Svojím blízkym ponúknete zdravý obed.
Ingrediencie
- 800 g filé z tresky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžica oleja
- 3 strúčik cesnaku
- 2 lyžica masla
Postup
Krok 1
Rozmrazené filé z aljašskej tresky sa nakrája (s hmotnosťou 150 g na porciu), osolí, okorení a obalí v múke. Obalená ryba sa opečie na oleji z obidvoch strán, pridá sa na plátky nakrájaný cesnak, maslo a v rúre sa pod pokrývkou dopečie. Pri podávaní sa poleje výpekom s cesnakom.
Krok 2
Vhodné prílohy: hrianky, čierny chlieb, rozličné druhy zeleninových šalátov.