Hydinový vývar na spôsob Rossini
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1,1 l vývaru z hydiny, 25 g tapioky, soľ, vegetu, petržlenovú vňať. Do plnky: 1 lyžicu masla, 50 g hydinovej pečene, 1 šampiňón, mleté čierne korenie, 10 ks profiterol.
Postup
Krok 1
Do hydinového vývaru sa zavarí tapioka, povarí sa, dochutí polievkovým korením a podľa potreby soľou. Pri podávaní sa do polievky pridá najemno nasekaná petržlenová vňať a tesne pred servírovaním sa vložia dva kusy plnených profiterolov. Príprava plnky: Očistené šampiňóny a odblanená, umytá hydinová pečeň sa nakrájajú a opražia na masle a zmes sa nechá vychladnúť. Vychladnutá zmes sa najemno zomelie, ochutí soľou, korením, premieša a plní do pečených profiterolov.