Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 800 g vypitvaného pstruha, polovicu lyžičky soli, 3 lyžice masla, 0,8 l hovädzieho vývaru, 2 dl vína madeira, 100 g sendviča (žemle), 3 listy estragónu.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté, mierne osolené pstruhy sa vložia do vhodnej nádoby na 2/3 masla a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Udusené pstruhy sa vykostia, zbavia kože a nakrájajú na kúsky a vložia do nádoby. Studený hovädzí vývar sa ochutí soľou, zmieša s vínom madeira a zaleje sa pripravené mäso z dusených pstruhov. Vývar s mäsom sa nechá cez noc v chlade. Olúpaný sendvič sa nakrája na drobné kocky a opraží na zvyšku masla. Pred podávaním sa polievka ohreje, dochutí estragónom, naleje sa do taniera a vloží sa opražený sendvič.