Jahňacia novohradská polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g jahňacieho krku s kosťou, 1 l vody, 1 lyžičku soli, 100 g koreňovej zeleniny, 1 malú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, vegetu, petržlenovú vňať. Na halušky: 200 g očistených zemiakov, 1 lyžicu hrubej múky, 2 lyžice hladkej múky, štipku soli, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté jahňacie mäso sa blanšíruje, vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou, nechá zovrieť, osolí, pridá sa celé korenie a varí miernym varom. Počas varenia sa pridá očistená zelenina, cibuľa, cesnak a spolu sa varí domäkka. Uvarené mäso sa vyberie, nechá vychladnúť, vykostí a nakrája na drobné kocky. Vývar sa precedí cez husté cedidlo a pred podávaním dochutí polievkovým korením. Očistené zemiaky sa nastrúhajú (zomelú), nechajú sa chvíľu odstáť a časť vody sa zleje. Do zemiakov sa pridá soľ, vajce, múka hrubá, hladká a vymieša sa cesto. Pripravené cesto sa pretláča cez sito na halušky do vriacej osolenej vody a povarí. Varené halušky sa vyberú, prepláchnu teplou vodou a nechajú dobre odkvapkať. Pri podávaní polievky sa ako vložka vložia halušky, mäso a posype sa najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1140
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1141

Podobné recepty:
  • Špargľová polievka I

    Špargľová polievka I

  • Držky na lyonský spôsob

    Držky na lyonský spôsob

  • Cestoviny s cuketovou pastou

    Cestoviny s cuketovou pastou

kuk