Miešaná strukovinová polievka so zeleninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g miešaných strukovín (fazuľa, šošovica, hrach), 1,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), rastlinný olej, 4 mladé póry, 30 g hladkej múky, 40 g krúpou, mleté čierne korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, celozrnný chlieb.

Postup

Krok 1

Prebraté a umyté strukoviny namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň pridáme očistenú mrkvu, petržlen a zeler, uvaríme do mäkka a rozmixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z rastlinného oleja, pokrájaných pórov a múky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky. Nakoniec pridáme krúpy, mleté čierne korenie, soľ a uvaríme do mäkka. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a s nasucho opraženými kockami celozrnného chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1979
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1980

Podobné recepty:
  • Zemiaková polievka

    Zemiaková polievka

  • Zapražená obarová polievka

    Zapražená obarová polievka

  • Miešaný zeleninový šalát

    Miešaný zeleninový šalát

kuk