Vanilkový krém
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 0,5 l mlieka, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 4 vajcia, 750 g masla, 0,4 dl rumu.
Postup
Krok 1
V 2 dl mlieka rozmiešame vajcia, múku, na hladkú jednoliatu zmes. Zostatok mlieka s cukrom zohrejeme, do horúceho vlejeme vaječnú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Pridáme maslo, rum a v stroji vyšľaháme. Do tohoto krému môžeme pridať roztopenú čokoládu alebo pomleté opražené lieskové oriešky, mleté orechy alebo mandle, kokosovú múčku. Krém je vhodný na rolády, piškótové pláty, torty, plnky do lineckých košíčkov alebo do iných korpusov.