Jablková torta II

2015-09-29

Ingrediencie

  • Korpus - 3 vajcia, 3 lyžice cukru, 3 lyžice múky, 1 dl vody, 1/2 lyžičky masla. Plnka: 1 dl bieleho vína, 120 g cukru, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 žĺtky, 100 g želatíny, 100 g jablkového pretlaku (zo zaváraných jabĺk), 1 dl šľahačkovej smotany, 300 g jablkového kompótu, na ozdobu 2 dl šľahačkovej smotany, 150 g čerstvého ovocia (hrozno, jahody, maliny, pomaranč, ananás, čučoriedky alebo iné sezónne ovocie).

Postup

Krok 1

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na hustú hmotu a potom postupne prilievame studenú vodu. Nakoniec zašľaháme kúsok roztopeného masla. Vo vymastenej a múkou vysypanej forme upečieme 3 tenké pláty. Krém: Z vína, cukru, citrónovej šťavy a zo žĺtkov vymiešame na teplej platni hustý krém. Zohrievame do 40 stupňov celzia a miešame do vychladnutia. V troške vody necháme napučať želatínu. Kompótové jablká pretlačíme cez sito alebo zmixujeme. Do vychladnutého vaječného krému s vínom vmiešame zmäknutú želatínu, potom jablčný pretlak a nakoniec šľahačku. Na dva tortové pláty poukladáme tenké plátky zaváraných jabĺk a potrieme jablkovým krémom. Vrchný, tretí plát a boky natrieme krémom a necháme v chladničke stuhnúť. Vychladnutú tortu pokrájame a ozdobíme: šľahačku vložíme do vrecka s ozdobnou rúrkou, na každý rez striekneme vlnovku s hviezdičkou a položíme kúsok čerstvého sezónneho ovocia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1042
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1043

Podobné recepty:
  • Pórovo šunkový koláč

    Pórovo šunkový koláč

  • Banánový zákusok

    Banánový zákusok

  • Muffins

    Muffins

kuk