Svetlý piškótový korpus s vodou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Koláče
Ingrediencie
- 5 vajec, 140 g práškového cukru, 100 g vanilínového cukru, 200 g polohrubej múky, 5 lyžíc studenej vody, 1/2 prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame studenú vodu do snehu. Múku premiešame s práškom do pečiva. Keď žĺtková hmota s cukrom zhustne, vmiešame striedavo sneh s múkou. Poslednú časť snehu nakoniec zľahka primiešame. Hneď prelejeme na pomastený a hrubou múkou vysypaný plech alebo do tortovej formy a v predhriatej rúre upečieme.