Príloha zo sliviek

2015-09-29

Ingrediencie

  • Pre 1 osobu 3-4 slivky, lyžica tuku, pár kvapiek koňaku, lyžica šľahačky.

Postup

Krok 1

Očistené a pekné, zrelé slivky prekrojíme pozdĺžne na polovice, vyberieme kôstky a vložíme do teplého tuku. Z obidvoch strán slivky prehrejeme tak, aby ostali celistvé. Nakoniec ovocie pokvapkáme pálenkou alebo koňakom, premiešame a hneď podávame. Slivky sú vhodnou prílohou k rôznym sladkým alebo aj k iným bezmäsitým pokrmom, ako sú palacinky, plnené tvarohom, dukátové buchtičky, tvarohové knedličky, žemľovka s tvarohom, alebo rôzne sladké nákypy. Ak slivky podávame k sladkému, múčnemu pokrmu, pridáme šľahačku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 827
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

828

Podobné recepty:
  • Základná verzia guacamole

    Základná verzia guacamole

  • Vyprážané ryžové knedle

    Vyprážané ryžové knedle

  • Zemiaková knedľa

    Zemiaková knedľa

kuk