Ryžový šalát pomarančový

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g ryže, 1 dl vody, soľ, 200 g pomarančov, 50 g hrozienok, 200 g smotany, soľ, citrónová šťava, voda.

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú ryžu vložíme do osolenej vriacej vody a pri častom premiešaní uvaríme do mäkka. Uvarenú ryžu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom ju presypeme do pripravenej nádoby, zľahka premiešame a necháme vychladnúť. Ryža na šalát musí byť kyprá, mäkká a nesmie sa lepiť. Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Pomaranče umyjeme, časť kôry postrúhame a dužinu pokrájame na pravidelné kúsky. Všetko spolu zmiešame, polejeme trochu osolenou smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 837
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

838

Podobné recepty:
  • Ovocný šalát s hydinovým mäsom

    Ovocný šalát s hydinovým mäsom

  • Šalát z kyslej kapusty I

    Šalát z kyslej kapusty I

  • Šalát z bravčového kolena

    Šalát z bravčového kolena

kuk