Jemné halušky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice hrubej múky, 1 žĺtok, 1 lyžica smotany, 1 lyžica vody, maslo a smotana na omastenie, soľ.

Postup

Krok 1

Žĺtok, smotanu a vodu osolíme, rozšľaháme, zamiešame múku a vypracujeme tuhšie cesto. Vo vode namočenou lyžicou z cesta odkrajujeme väčšie halušky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vyberačkou a vkladáme do rajnice, v ktorej sme rozohriali trochu sladkej smotany, prípadne aj kúsok masla. Halušky dobre prehrejeme a hneď podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 986
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

987

Podobné recepty:
  • Špenát

    Špenát

  • Zemiaky zapekané s cibuľou a so syrom

    Zemiaky zapekané s cibuľou a so syrom

  • Škoricové jablká

    Škoricové jablká

kuk