Chlpaté zemiakové knedle
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Zemiakové halušky podobné našim klasickým bryndzovým.
Ingrediencie
- 250 g zemiakov
- 3 lyžica hrubej múky
- 1/4 ks vajca
- soľ
- bravčová masť na omastenie
Postup
Krok 1
Očistené a umyté zemiaky postrúhame, trochu vyžmýkame, osolíme a s múkou vymiešame pevné cesto ako na halušky. Z cesta oddeľujeme vo vode namočenou polievkovou lyžicou halušky a vkladáme do vriacej osolenej vody. Po zavarení halušky pomiešame drevenou vareškou, aby sme ich oddelili od dna nádoby.
Krok 2
Pomaly varíme podľa veľkosti asi 10-12 minút. Uvarené vyberieme z vody a pomastíme roztopenou masťou. Výborné sú aj s opraženou cibuľou alebo s vypraženou údenou slaninou.