Chlpaté zemiakové knedle

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Zemiakové halušky podobné našim klasickým bryndzovým.

Ingrediencie

  • 250 g zemiakov
  • 3 lyžica hrubej múky
  • 1/4 ks vajca
  • soľ
  • bravčová masť na omastenie

Postup

Krok 1

Očistené a umyté zemiaky postrúhame, trochu vyžmýkame, osolíme a s múkou vymiešame pevné cesto ako na halušky. Z cesta oddeľujeme vo vode namočenou polievkovou lyžicou halušky a vkladáme do vriacej osolenej vody. Po zavarení halušky pomiešame drevenou vareškou, aby sme ich oddelili od dna nádoby.

Krok 2

Pomaly varíme podľa veľkosti asi 10-12 minút. Uvarené vyberieme z vody a pomastíme roztopenou masťou. Výborné sú aj s opraženou cibuľou alebo s vypraženou údenou slaninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1402
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1403

Podobné recepty:
  • Dusená kapusta so šampanským

    Dusená kapusta so šampanským

  • Octová omáčka

    Octová omáčka

  • Omáčka k cestovinám

    Omáčka k cestovinám

kuk