Zemiakové knedle I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g zemiakov, 1 lyžica hrubej múky, 1 lyžica pšeničnej krupice, asi 1/4 vajca, soľ.

Postup

Krok 1

V šupke uvaríme zemiaky, očistíme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky najemno postrúhame alebo pomelieme, osolíme, s múkou, krupicou a vajcom zmiesime na polotuhé cesto. Vytvarujeme 1 šišku s priemerom asi 5 cm, vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme asi 10-15 minút. Do vody vloženú knedľu varechou nadvihneme, aby sa neprilepila na dno. Keď pláva na povrchu, v polovici varenia knedľu prevrátime. Po vybratí z vody hneď pokrájame, aby sa knedľa odparila a hneď podávame. Zemiakovú knedľu môžeme ohriať pokrájanú nad parou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1436
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1437

Podobné recepty:
  • Omáčka so sušených hríbov (máčanka)

    Omáčka so sušených hríbov (máčanka)

  • Papriková nátierka na hrianky

    Papriková nátierka na hrianky

  • Príloha z ananásu

    Príloha z ananásu

kuk