Rizoto s údeným mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 300 g ryže, 2 lyžice bravčovej masti, 1 cibuľa, soľ. 3-4 lyžice pokrájaného údeného mäsa, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate, maslo, 2 lyžice postrúhaného syra.
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú ryžu vsypeme na roztopený tuk s nadrobno pokrájanou cibuľou, miešame a restujeme ľ minúty. Ryžu osolíme a zalejeme horúcou vodou, prevaríme, prikryjeme, znížime prívod tepla a dusíme 20 minút. Do udusenej ryže vmiešame pokrájané údené mäso a vajce a nadrobno pokrájaný zelený petržlen, premiešame, navrch dáme plátky masla, prikryjeme a necháme stáť 5-10 minút. Dusenú ryžu s údeným mäsom posypeme na tanieri postrúhaným syrom. Podávame s kyslou uhorkou alebo s kečupom.