Rizoto s údeným mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g ryže, 2 lyžice bravčovej masti, 1 cibuľa, soľ. 3-4 lyžice pokrájaného údeného mäsa, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate, maslo, 2 lyžice postrúhaného syra.

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú ryžu vsypeme na roztopený tuk s nadrobno pokrájanou cibuľou, miešame a restujeme ľ minúty. Ryžu osolíme a zalejeme horúcou vodou, prevaríme, prikryjeme, znížime prívod tepla a dusíme 20 minút. Do udusenej ryže vmiešame pokrájané údené mäso a vajce a nadrobno pokrájaný zelený petržlen, premiešame, navrch dáme plátky masla, prikryjeme a necháme stáť 5-10 minút. Dusenú ryžu s údeným mäsom posypeme na tanieri postrúhaným syrom. Podávame s kyslou uhorkou alebo s kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 3275
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

3276

Podobné recepty:
  • Stupavské závitky

    Stupavské závitky

  • Roláda z mletého mäsa a salámy

    Roláda z mletého mäsa a salámy

  • Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

    Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

kuk