Fazuľový šalát II
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový šalát II
Ingrediencie
- 2 hrnček fazule
- 2 lyžica oleja
- 1 ks cibuľa
- soľ
- ocot
- cukor
- 2-3 ks kyslé uhorky
- 2 ks natvrdo uvarené vajcia
- petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú fazuľu namočíme na 12 hodín a uvaríme v neosolenej vode do mäkka. Marinádu pripravíme z oleja, octu, z pokrájanej cibule a kyslých uhoriek. Marinádu dobre osolíme a okyslíme, vložíme scedenú uvarenú fazuľu, prikryjeme a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Natvrdo uvarené vajce a petržlenovú vňať nadrobno posekáme, primiešame k odležanému šalátu a podávame s tmavým chlebom ako studený predkrm alebo ako prílohu k mäsu.