Fazuľová kaša II

2018-02-08

Popis

Fazuľová kaša. Podávame s kyslou uhorkou, so šalátom z čerstvej zeleniny, s pečeným vajcom, opekanými údeninami a s chlebom.

Ingrediencie

  • 2 hrnček fazule
  • soľ
  • 2 lyžička tuku
  • 2 lyžička múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • majoránka
  • petržlenová vňať
  • údená slanina alebo cibuľa na opraženie

Postup

Krok 1

Fazuľu dobre umyjeme v site pod tečúcou vodou a namočíme. Na druhý deň uvaríme a rozmixujeme na jemnú kašu. Z tuku a múky pripravíme tmavšiu zápražku, odstavíme z ohňa a primiešame vývar z fazule. Rozmiešanú zápražku znova dáme na platňu a miešajúc privedieme k varu, prilejeme vývar z fazule a varíme 5-10 minút. Nakoniec vložíme rozmixovanú fazuľu, okoreníme cesnakom a majoránom, petržlenovou vňaťou, krátko prevaríme a odstavíme z ohňa. Cibuľku nadrobno pokrájame, opražíme na bravčovej masti do zlatohneda, fazuľovú kašu na tanieri polejeme. Miesto cibule môžeme upražiť prerastenú slaninu. Fazuľovú kašu podávame s kyslou uhorkou, so šalátom z čerstvej zeleniny, s pečeným vajcom, opekanými údeninami a s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1995
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1996

Podobné recepty:
  • Majonéza s chrenom

    Majonéza s chrenom

  • Tatárska omáčka II

    Tatárska omáčka II

  • Pečená cibuľa

    Pečená cibuľa

kuk