Fazuľová kaša II
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová kaša. Podávame s kyslou uhorkou, so šalátom z čerstvej zeleniny, s pečeným vajcom, opekanými údeninami a s chlebom.
Ingrediencie
- 2 hrnček fazule
- soľ
- 2 lyžička tuku
- 2 lyžička múky
- 1 strúčik cesnaku
- majoránka
- petržlenová vňať
- údená slanina alebo cibuľa na opraženie
Postup
Krok 1
Fazuľu dobre umyjeme v site pod tečúcou vodou a namočíme. Na druhý deň uvaríme a rozmixujeme na jemnú kašu. Z tuku a múky pripravíme tmavšiu zápražku, odstavíme z ohňa a primiešame vývar z fazule. Rozmiešanú zápražku znova dáme na platňu a miešajúc privedieme k varu, prilejeme vývar z fazule a varíme 5-10 minút. Nakoniec vložíme rozmixovanú fazuľu, okoreníme cesnakom a majoránom, petržlenovou vňaťou, krátko prevaríme a odstavíme z ohňa. Cibuľku nadrobno pokrájame, opražíme na bravčovej masti do zlatohneda, fazuľovú kašu na tanieri polejeme. Miesto cibule môžeme upražiť prerastenú slaninu. Fazuľovú kašu podávame s kyslou uhorkou, so šalátom z čerstvej zeleniny, s pečeným vajcom, opekanými údeninami a s chlebom.