Zemiaková haruľa

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 4,5 lyžíc múky, 2 strúčiky cesnaku, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bravčová masť na pečenie.

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme a postrúhame. Pridáme očistenú a postrúhanú cibuľu, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Základné cesto je prevažne zemiakové. Múka tvorí len spojku. Koreniny sú výraznejšie ako u bežného pokrmu. Cesto má byť polotuhé, ľahko sa roztiera. Neriedi sa. Haruľa sa pečie tak, že do panvice s horúcim tukom vkladáme 2-3 lyžice cesta (podľa veľkosti panvice), lyžicou cesto rozotrieme na hrúbku najviac 1/2 cm a opekáme prudko z obidvoch strán do zlatohneda. Cesto môžeme upiecť v rúre v dobre pomastenom pekáči. Haruľa je chrumkavá len čerstvá, preto ju nepečieme do zásoby. Haruľa je samostatný pokrm s kyslým mliekom alebo so zeleninovým šalátom alebo bez akejkoľvek prílohy. Môžeme ju podávať ako prílohu k omáčkam zo strukovín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1411
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1412

Podobné recepty:
  • Bezlepkové palacinky

    Bezlepkové palacinky

  • Čakanka na smotane

    Čakanka na smotane

  • Hľuzovky so sektom

    Hľuzovky so sektom

kuk