Opečené zemiaky s rascou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,20 kg zemiakov, soľ, bravčová masť, rasca.

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme vodou, pokrájame na rovnako hrubé kolieska, vložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a rozložíme kúsky tuku. Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia občas premiešame, aby boli z obidvoch strán opečené. Opečené zemiaky s rascou môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Vhodnou prílohou je mlieko alebo miešaný zeleninový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 899
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

900

Podobné recepty:
  • Pivové placky k pivu

    Pivové placky k pivu

  • Pekinská kapusta zapekaná so šunkou

    Pekinská kapusta zapekaná so šunkou

  • Francúzske zemiaky

    Francúzske zemiaky

kuk