Zapekaný karfiol s mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 karfiol, 300 g teľacieho mäsa bez kosti, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 4 rajčiaky, mletá červená paprika, soľ, petržlenová vňať, rozmarín alebo muškátový oriešok, 3 lyžice smotany, 1 lyžica postrúhaného syra, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Očistený a umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 5 minút. Do roztopeného masla vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko podusíme, odložíme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, rozmiešame, vlejeme 2 lyžice vody a cibuľový základ prevaríme. Do vriaceho základu vložíme nadrobno pokrájané teľacie mäso, osolíme, pomiešame a dusíme 20 minút. Nakoniec pridáme pokrájané rajčiaky a prevaríme, okoreníme štipkou rozmarínu alebo postrúhaným muškátovým orieškom, prikryjeme a necháme postáť. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky a hlúbiky nadrobno posekáme. Do ohňovzdornej misky vložíme posekané hlúbiky uvareného karfiolu, potom dusené teľacie mäso a navrch poukladáme ružičky karfiolu. V smotane rozšľaháme vajce a postrúhaný syr, karfiol polejeme a zapekáme v rúre asi 25-30 minút, kým povrch nezožltne. Zapečený karfiol posypeme petržlenovou vňaťou a prizdobíme rajčiakom. Okrem teľacieho mäsa môžeme použiť nadrobno pokrájané chudé bravčové mäso alebo kuracie prsia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1754

Podobné recepty:
  • Guláš so zeleninou a vajcom

    Guláš so zeleninou a vajcom

  • Cuketový nákyp

    Cuketový nákyp

  • Pre krvnú skupinu 0: ľahká zeleninová omáčka so špagetami

    Pre krvnú skupinu 0: ľahká zeleninová omáčka so špagetami

kuk