Tekvica vyprážaná v cestíčku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8-10 plátkov tekvice, 2 vajcia, 3 lyžice hladkej múky, mlieko, soľ, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Tekvicu prekrojíme na polovice, odkrojíme obidva konce, olúpeme a z obidvoch strán vyberieme jadrovník. Očistenú tekvicu pokrájame na kolieska, trochu osolíme, obalíme v múke a pripravíme si cestíčko. Vajce rozšľaháme, trochu osolíme, vsypeme múku, na hladko vymiešame a postupne pridávame toľko mlieka, aby vzniklo redšie cestíčko. V múke obalenú tekvicu ponoríme do cestíčka a vidličkou vkladáme do horúceho tuku. Tekvica má v tuku plávať. Vyprážame do zlatohneda po obidvoch stranách. Vyprážaná tekvica je vhodnou ďalšou prílohou k mäsitým pokrmom (pečené alebo dusené mäso), s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1609
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1610

Podobné recepty:
  • Karfiolové karbonátky

    Karfiolové karbonátky

  • Hrach s krúpami

    Hrach s krúpami

  • Kapustové rezne

    Kapustové rezne

kuk