Dusená ryba so smotanovou omáčkou s hríbmi

2018-01-08

Popis

Dusená ryba so smotanovou omáčkou s hríbmi, ako príloha sú vhodné opečené zemiaky.

Ingrediencie

  • 600 g ryby
  • 2 lyžica tuku
  • soľ
  • 2 dl smotany
  • 2 lyžica pokrájaných hríbov
  • 1 lyžica cibule
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • citrón

Postup

Krok 1

Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Dusené ryby vyberieme lopatkou a udržíme v teple. Do tukového základu vložíme pokrájanú cibuľu, hríby, petržlenovú vňať, dochutíme koreninami a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a prevaríme. Dusenú rybu na tanieri polejeme smotanovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opečené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1264
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1265

Podobné recepty:
  • Závitok z tresky s divokou ryžou

    Závitok z tresky s divokou ryžou

  • Ryba na anglický spôsob

    Ryba na anglický spôsob

  • Pečený pstruh s kaviárovým dressingom

    Pečený pstruh s kaviárovým dressingom

kuk