Kurča na peruánsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 8 kuracích stehien, 1 cibuľu, 4 väčšie mrkvy, šampiňóny, hrášok, na drobno pokrájanú petržlenovú vňať, pol lyžičky karí korenia, 2 dl suchého bieleho vína, olej, 1 lyžicu sójovej múky, mleté čierne korenie, prípadne iné voňavé koreniny.
Postup
Krok 1
Kuracie stehná opražíme na oleji. V šťave po opražení podusíme mrkvu, hrášok, cibuľu, petržlenovú vňať a karí korenie. Do vymastenej ohňovzdornej misy vložíme časť udusenej zeleninovej zmesi, opečené stehná a druhú časť zeleniny. Podlejeme vínom a dusíme za občasného premiešania až do zmäknutia mäsa. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.