Vyprážané kurča na kyjevský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, 1 vajce, 1 lyžička mlieka, múka, strúhanka, 80 g masla, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Z očisteného a umytého kurčaťa vykrojíme prsia z prsnej kosti aj s krídlom. Stehno vyrežeme v hornom kĺbe, spodnú časť vykostíme. Kožu stiahneme. Zostatok z kurčaťa odložíme na vývar. Prsia a stehná na krajoch narežeme, aby sa pri vypražení nekrútili. Vykostenú časť opatrne naklepeme a osolíme. Do každej porcie zabalíme 20 g tvrdého čerstvého masla (1 kus). Mäso spojíme ihlou alebo drievkom tak, že z pŕs vyčnieva kosť a z krídla a zo stehna horná stehenná kosť, čím je porcia podobná bravčovému rebierku. Mäso obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s mliekom, v strúhanke a rýchlo vypražíme v horúcom tuku. Pred podávaním ihlu vyberieme. Pracujeme rýchlo. Mäso musí byť studené. Vyprážame hneď po obalení a po vypražení hneď podávame. Prílohou sú rôzne upravené zemiaky a zeleninový šalát alebo kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 945
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

946

Podobné recepty:
  • Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini

    Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini

  • Karbonátky z vareného mäsa

    Karbonátky z vareného mäsa

  • Grilované plnené morčacie prsia

    Grilované plnené morčacie prsia

kuk