Pečené jahňa

2015-09-29

Ingrediencie

  • Jahňacie vykostené stehno bez kostí, blán a šliach, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté korenie, bazalka alebo materina dúška, cesnak, 2 lyžice masla, 1 cibuľa.

Postup

Krok 1

Upravené mäso osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom, obložíme plátkami údenej slaniny, zavinieme, previažeme a potrieme maslom. Mäso vložíme do pekáča, obložíme krúžkami cibule, podlejeme horúcou vodou a pečieme pri 180 stupňov celzia 1,5 hodiny. Mäso polievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Do červena upečené mäso vyberieme na dosku a po chvíli, keď trochu stuhne, krájame 1,5 cm hrubé plátky. Šťavu z výpeku precedíme a mäso polejeme na tanieri. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža a zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 954
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

955

Podobné recepty:
  • Jahňacie obličky grilované

    Jahňacie obličky grilované

  • Šalát z rozbifu

    Šalát z rozbifu

  • Grilované bravčové rebrá

    Grilované bravčové rebrá

kuk