Pečené jahňa
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- Jahňacie vykostené stehno bez kostí, blán a šliach, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté korenie, bazalka alebo materina dúška, cesnak, 2 lyžice masla, 1 cibuľa.
Postup
Krok 1
Upravené mäso osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom, obložíme plátkami údenej slaniny, zavinieme, previažeme a potrieme maslom. Mäso vložíme do pekáča, obložíme krúžkami cibule, podlejeme horúcou vodou a pečieme pri 180 stupňov celzia 1,5 hodiny. Mäso polievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Do červena upečené mäso vyberieme na dosku a po chvíli, keď trochu stuhne, krájame 1,5 cm hrubé plátky. Šťavu z výpeku precedíme a mäso polejeme na tanieri. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža a zeleninové šaláty.