Ragú na červenom víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g baranieho mäsa bez kostí, 1 lyžica tuku, 2 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, mletá červená paprika, soľ, mleté korenie, cesnak, 1/2 lyžičky múky, 1 dl bieleho suchého vína, 2 dl vývaru z kostí a zeleniny.
Postup
Krok 1
Do roztopeného tuku vložíme nadrobno pokrájanú údenú slaninu a cibuľu, miešame a opražíme, pridáme múku, rozmiešame, zalejeme vývarom a prevaríme. Vložíme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, dolejeme vínom a keď všetko začne vrieť, nádobu prikryjeme a dusíme v rúre 40 minút. Ragú na červenom víne podávame s dusenou ryžou.