Vyprážaný bravčový rezeň s cesnakom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa na vyprážanie (stehno, karé - pečienka, krkovička, panenská), soľ, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 lyžička oleja, 1 strúčik roztlačeného cesnaku, 3-4 lyžice múky, strúhanka, tuk na vyprážanie, 1 bielok.

Postup

Krok 1

Bravčové mäso vhodné na vyprážanie, umyjeme, pokrájame na rovnomerné 60-120 g rezne, naklepeme, potrieme cesnakom a osolíme. Vajce rozšľaháme so žĺtkom a troškou oleja. Rezne obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Obalené rezne vypražíme tak, že na jednej strane vyprážame prikryté 5-6 minút, potom prevrátime a už neprikryjeme, len do zlatožlta vypražíme. Keď obalené mäso v trojobale obrátime ešte pred vyprážaním v riedkom snehu z bielka vajca, strúhanka nebude odpadávať a horieť v tuku a mäso nevtiahne pri vyprážaní toľko tuku, ako bez snehu z bielkov. Vyprážané bravčové mäso podávame s varenými zemiakmi, so zeleninovým šalátom, s uhorkou alebo s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1306
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1307

Podobné recepty:
  • Sedliacky guláš

    Sedliacky guláš

  • Fašírky s ustricovou omáčkou

    Fašírky s ustricovou omáčkou

  • Zbojnícka krkovička

    Zbojnícka krkovička

kuk