Bravčový paprikáš
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Chutný a voňavý paprikáš s bravčovým mäsom. Podávame ho najčastejšie s haluškami.
Ingrediencie
- 500 g bravčového pliecka
- 2-3 lyžica tuku
- 1 ks cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- rasca
- majorán
- mletá paprika
- 2 ks zelené papriky
- 4 ks rajčiaky
- 2 dl kyslej smotany
- 1/2 lyžica múky
- soľ
Postup
Krok 1
V teplom tuku prehrejeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme koreniny a pokrájaný cesnak, trochu podlejeme vodou a základ prevaríme. Do vriaceho základu vložíme na kocky pokrájané mäso, pomiešame a prikryté pomaly dusíme vo vlastnej šťave.
Krok 2
Potom vložíme pokrájané rajčiaky a papriky, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Zahustíme s kyslou smotanou s 1/2 lyžicou múky.
Krok 3
K bravčovému paprikášu podávame maslové halušky alebo iné cestoviny.