Bravčový paprikáš

2016-02-10

Popis

Chutný a voňavý paprikáš s bravčovým mäsom. Podávame ho najčastejšie s haluškami.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2-3 lyžica tuku
  • 1 ks cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • rasca
  • majorán
  • mletá paprika
  • 2 ks zelené papriky
  • 4 ks rajčiaky
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1/2 lyžica múky
  • soľ

Postup

Krok 1

V teplom tuku prehrejeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme koreniny a pokrájaný cesnak, trochu podlejeme vodou a základ prevaríme. Do vriaceho základu vložíme na kocky pokrájané mäso, pomiešame a prikryté pomaly dusíme vo vlastnej šťave.

Krok 2

Potom vložíme pokrájané rajčiaky a papriky, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Zahustíme s kyslou smotanou s 1/2 lyžicou múky.

Krok 3

K bravčovému paprikášu podávame maslové halušky alebo iné cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1528
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1529

Podobné recepty:
  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa IV

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa IV

  • Holubki vešeľovo

    Holubki vešeľovo

  • Krkovička na horčici

    Krkovička na horčici

kuk