Teľacie na hubách so smotanou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho pliecka, 2 lyžice tuku, 2 cibule, trochu čerstvých alebo sušených húb, mleté čierne korenie, rasca, soľ, 3 lyžice hustej kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Teľacie pliecko v celku umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Na väčšej časti tuku cibuľu opražíme do zlatožlta, pridáme 1 lyžicu vody, rascu, mleté korenie a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme pokrájané teľacie pliecko, osolíme, pomiešame a prikryté dusíme asi 20 minút. Zvlášť roztopíme trochu tuku, pridáme 1 lyžicu nadrobno pokrájanej cibule a očistené, umyté pokrájané čerstvé huby na tenké plátky. Keď je mäso mäkké, do šťavy vložíme podusené huby, ak treba, šťavu trochu rozriedime vodou alebo vývarom, dosolíme, pokoreníme mletým čiernym korením, pridáme 2-3 lyžice hustej, kyslej smotany a spolu prevaríme. K teľaciemu mäsu na hríbikoch podávame dusenú ryžu alebo varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1167
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1168

Podobné recepty:
  • Teľacie na hrášku

    Teľacie na hrášku

  • Hovädzie závitky

    Hovädzie závitky

  • Pražské teľacie stehno

    Pražské teľacie stehno

kuk