Teľacie na paprike II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g teľacieho pliecka, 1 lyžica tuku, 2 cibule, 1 lyžička mletej červenej papriky, 3 dl kyslej smotany, 2 lyžičky hladkej múky, soľ.
Postup
Krok 1
Teľacie pliecko v celku umyjeme, osušíme a pokrájame na rovnomerné kúsky a vložíme do roztopeného tuku s dusenou cibuľou. Pridáme mletú červenú papriku, rozmiešame, prilejeme 2 lyžice vody a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme pokrájané teľacie pliecko, osolíme a prikryté pomaly dusíme asi 20 minút. Mäkké mäso vyberieme na tanier, aby sa nerozvarilo. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme múku, miešajúc trochu popražíme, prilejeme 2 lyžice vody a kyslú smotanu, spolu prevaríme. Zahustenú šťavu rozmixujeme alebo prelisujeme, vložíme udusené mäso a spolu krátko prevaríme. Podávame s haluškami, ryžou alebo s inou cestovinou.