Losos so špargľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného lososa, 1 lyžičku soli, biele korenie mleté, polovicu lyžičky rozmarínu, citrón, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu masla, 10 'tyčiniek' konzervovanej špargle, 1,5 dl holandskej omáčky.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného lososa sa nakrája filé, 200 g na porciu. Porcie ryby sa osolia, okorenia korením a rozmarínom, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Na rozohriatom oleji sa losos prudko opečie z jednej strany, obráti, pridá sa maslo a v rúre sa pomaly pečie domäkka. Pri podávaní sa na porciu lososa položia 4 polovičky ohriatej špargle a prelejú sa horúcou holandskou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1136
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1137

Podobné recepty:
  • Úhor morský grilovaný na francúzsky spôsob

    Úhor morský grilovaný na francúzsky spôsob

  • Morská belica na taliansky spôsob

    Morská belica na taliansky spôsob

  • Morská belica na anglický spôsob

    Morská belica na anglický spôsob

kuk