Biftek s dusenými šampiňónmi

2015-12-06
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Biftek so šampiňónovou prílohou a zeleninou.

Ingrediencie

  • 600 g 600 g sviečkovice
  • 3 lyžica 3 lyžice tuku
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu sójová alebo worcesterská omáčka
  • 2 lyžička 2 lyžičky masla
  • 1 dl 1 dl vývaru
  • 4 ks 4 vajcia
  • 200 g 200 g očistených šampiňónov
  • trochu petržlenovú vňať
  • 4 ks 4 rezy sendviča alebo chleba.

Postup

Krok 1

Zo strednej časti očistenej a odležanej sviečkovice odkrojíme 150 g rezy. Mäso dlaňou roztlačíme, alebo len zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme korenenou omáčkou, späť stlačíme do pôvodného tvaru a veľkosti a v horúcom tuku prudko opekáme po obidvoch stranách po 4 minúty. Nakoniec znížime prívod tepla a 1-2 minúty pomaly dopečieme. Mäso z tuku vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. V tuku opečieme rezy sendviča alebo chleba, ktoré majú byť vo veľkosti mäsa, do výpeku pridáme maslo, vývar a varíme asi 5 minút, kým tuk nevystúpi na povrch šťavy. Zvlášť upečieme vajcia - volské oko. Na tanier položíme chlieb, naň opečený biftek a navrch upečené vajce. Žĺtok má byť neporušený. Očistené šampiňóny udusíme na masle s petržlenovou vňaťou, s čím potrieme rez hrianky, na ktorú je položený biftek s vajcom. Prípadne biftek šťavou podlejeme alebo podávame zvlášť, v omáčniku. Biftek odložíme na masle duseným zeleným hráškom, pokrájanou a dusenou karotkou, zelenou fazuľkou, ružičkami karfiolu, hlavičkami špargle, ružičkami kelu. Každý druh zeleniny je uložený zvlášť a tvorí obloženie. K bifteku sa podáva aj kečup alebo pikantné majonézové omáčky, ktoré zvyšujú energetickú hodnotu chudého mäsa. K obloženému bifteku podávame opečené alebo vyprážané zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 898
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

899

Podobné recepty:
  • Sekaná so syrovou omáčkou

    Sekaná so syrovou omáčkou

  • Hovädzie na leči

    Hovädzie na leči

  • Korenené vyprážané kurča

    Korenené vyprážané kurča

kuk