Plnená hovädzia pečienka III
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho stehna, 100 g šunky, 4 lyžice zeleného hrášku, 2 vajcia, 3 lyžice tuku, 2 cibule, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 lyžička múky. Na ochutenie šťavy ľubovoľne použijeme lyžičku horčice alebo rajčinového pretlaku, 2-3 lyžice smotany, údenú slaninu, z korenín tymian, alebo majorán, karí, materinu dúšku, estragón.
Postup
Krok 1
V strede mäsa vytvoríme otvor. Pokrájanú šunku, zelený hrášok prehrejeme na tuku a zalejeme rozšľahanými vajciami. Miešame, kým sa vajcia nezrazia. Plnku vložíme do otvoru pripraveného mäsa, zatvoríme ihlou. Potom mäso opečieme na tuku zo všetkých strán, vložíme pokrájanú cibuľu, trochu podlejeme vodou a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Mäso obraciame a podlievame. Šťavu zahustíme 1 lyžičkou múky, osolíme a zjemníme surovým maslom. Prírodnú hovädziu pečienku pokrájame na tenké plátky, podávame s varenými zemiakmi, dusenou ryžou alebo so zeleninovou omáčkou.