Plnená hovädzia pečienka I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho stehna, 1 pár párkov, 3 lyžice tuku, 2 cibule, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 lyžička múky. Na ochutenie šťavy ľubovoľne použijeme lyžičku horčice alebo rajčinového pretlaku, 2-3 lyžice smotany, údenú slaninu, z korenín tymian, alebo majorán, karí, materinu dúšku, estragón.

Postup

Krok 1

Umyté a osušené mäso pretiahneme párkami tak, že tenký ostrý nôž vpichneme do mäsa, trochu nakrojíme, nôž vytiahneme a do otvoru vsunieme párok. Vedľa seba urobíme viac otvorov na párky. Potom mäso opečieme na tuku zo všetkých strán, vložíme pokrájanú cibuľu, trochu podlejeme vodou a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Mäso obraciame a podlievame. Šťavu zahustíme 1 lyžičkou múky, osolíme a zjemníme surovým maslom. Prírodnú hovädziu pečienku pokrájame na tenké plátky, podávame s varenými zemiakmi, dusenou ryžou alebo so zeleninovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Cesnakové tašky

    Cesnakové tašky

  • Roštenka na skalický spôsob

    Roštenka na skalický spôsob

  • Prekladaná kapusta II

    Prekladaná kapusta II

kuk