Hrušková polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g hrušiek, 6 dl vody, 1 dl mlieka, 2 žĺtky, 1 lyžica cukru, citrón, štipka soli.

Postup

Krok 1

Očistené hrušky pokrájame na mesiačiky, zalejeme vodou, pridáme cukor, kúsok citróna a prevaríme. Citrón vyberieme, šťavu vytlačíme do polievky a väčšiu časť hrušiek prelisujeme. V mlieku rozhabarkujeme vajcia a za stáleho miešania privedieme k bodu varu. Zmes nevaríme, aby sa vajcia nezrazili. Hruškovú polievku dobre vychladíme a dochutíme citrónovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 999
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1000

Podobné recepty:
  • Slepačia polievka so zeleninou a ryžou

    Slepačia polievka so zeleninou a ryžou

  • Špargľová polievka I

    Špargľová polievka I

  • Rajčiaková polievka s oštiepkom

    Rajčiaková polievka s oštiepkom

kuk