Krémová fazuľová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 3-4 lyžice suchej fazule, 1 lyžička bravčovej masti, 1 lyžička múky, soľ, mletá červená paprika, cesnak, 2 lyžice kyslej smotany, 1 žemľa, 1,5 l vody.
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú suchú fazuľu namočíme na 12-14 hodín, vodu dolejeme a fazuľu varíme 2-2,5 hodiny do mäkka. Uvarenú fazuľu zmixujeme na hladkú kašu. Z masti a múky pripravíme zápražku, vsypeme červenú papriku, rozmiešame a zalejeme vývarom z fazule, pridáme bobkový list, rozotrený cesnak, zmixovanú fazuľovú kašu, osolíme a varíme 10 minút. Ak treba, polievku dolejeme vývarom, vodou, mliekom alebo smotanou. Polievku varíme, kým paprikový tuk vypláva na povrch. Polievku môžeme dochutiť octom. Žemľu pokrájame na kocky a na suchej panvici opražíme dožlta. Opraženú žemľu vkladáme do taniera s polievkou, aby sa nerozmočila.