Zemiaková polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 lyžička bravčovej masti alebo oleja, 1/2 malej cibule, 2-3 zemiaky, 1/2 lyžičky hrubej múky alebo krupice, soľ, cesnak, majorán, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme v horúcom tuku. Cibuľa nemá zhnednúť. Do cibule s tukom vložíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme lyžicou vody alebo vývaru a prikryté pomaly, na miernom ohni dusíme 10 minút. Občas pomiešame a podlejeme. Zmäknuté zemiaky poprášime hrubou múkou alebo s krupicou, pomiešame, chvíľu restujeme a dolejeme vývarom alebo vodou. Osolíme, okoreníme s roztlačeným cesnakom, majoránom a varíme ešte 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 959
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

960

Podobné recepty:
  • Šošovicová polievka s bezvaječnou cestovinou

    Šošovicová polievka s bezvaječnou cestovinou

  • Žihľavová polievka

    Žihľavová polievka

  • Bánovská kyselica (Morava)

    Bánovská kyselica (Morava)

kuk