Bujón

2016-03-10

Popis

Domáca varianta dochucovadla polievok.

Ingrediencie

  • 200 g nahrubo pomletého alebo pokrájaného mäsa (hovädzie, slepačie, z bažanta, perličky)
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks rajčiak alebo šťava z rajčiaka
  • 0,5 l studenej vody
  • 0,5 l vývaru z mäsa a kostí
  • soľ
  • 1 ks bielok z vajca

Postup

Krok 1

Mäso nahrubo pomelieme alebo na malé kúsky pokrájame. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, bielko z vajca, rajčiak alebo šťavu z rajčiaka, 1 zelenú papriku, trochu vody, rozmiešame a necháme stáť 1 hodinu.

Krok 2

Potom prilejeme vývar z mäsa a kostí rovnakého druhu mäsa, aké sme predtým pomleli a pri stálom miešaní privedieme do varu. Varíme pomalým varom asi 15 minút, potom pri 90 °C varíme 1 hodinu.

Krok 3

Mleté mäso s bielkami sa zrazí a polievka je priesvitná. Po odstavení polievku necháme stáť 20 minút a opatrne precedíme, necháme vychladnúť a stuhnutý tuk odstránime

Krok 4

Bujón podávame v šálkach s uškom, na malom tanieriku. Vložkou býva obvykle celý, neporušený, surový žĺtok z vajca, ktorý sa opatrne zaleje horúcou polievkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1114
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1115

Podobné recepty:
  • Elina polievka

    Elina polievka

  • Kuracia polievka 'miligutanír'

    Kuracia polievka 'miligutanír'

  • Tekvicová polievka s petržlenom

    Tekvicová polievka s petržlenom

kuk