Zemiaková roláda

2015-09-29

Ingrediencie

  • 120 g uvarených zemiakov, 120 g masla alebo margarínu Helia, 120 g polohrubej výberovej múky, 1/2 lyžičky karí korenia, na natieranie 1 žĺtok, plnka: 150 g šunky, 30 g masla, 1 vajíčko

Postup

Krok 1

Šunku najemno zomelieme a zmiešame s mäkkým maslom a vajíčkom. Zemiaky uvaríme v slanej vode, pretrieme cez sitko, pridáme ostatné prísady a vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku 10 mm, potrieme šunkou a stočíme. Vrch potrieme žĺtkom, položíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 200 °C. Podávame teplé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1135
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1136

Podobné recepty:
  • Pondelkový "odľahčený tanier" - bubnovka

    Pondelkový "odľahčený tanier" - bubnovka

  • Zemiakový paprikáš s klobásou

    Zemiakový paprikáš s klobásou

  • Lečo s praženicou

    Lečo s praženicou

kuk