Medové ježe

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 dl mlieka, 300 g práškového cukru, 60 g tuku Helia, 4 lyžice medu, 2 vajcia, 500 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Punč a posýpka: 500 g kryštálového cukru, trocha vody, 200 g tuku Helia, 100 g kakaa, 2 dl rumu, na obaľovanie 500 g kokosu

Postup

Krok 1

V mlieku rozpustíme cukor, tuk a med. Vylejeme do múky s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Z prísad na punč (okrem rumu) uvaríme sirup, potom pridáme rum. Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžniky, ktoré postupne namáčame v punči a obaľujeme v kokose. Kokos použijeme po častiach, aby sa pri obaľovaní celý nezafarbil punčom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1044
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1045

Podobné recepty:
  • Jablkový závin s marcipánom I

    Jablkový závin s marcipánom I

  • Svätomartinské rožteky

    Svätomartinské rožteky

  • Tvarohová plnka

    Tvarohová plnka

kuk