Čínske buchty
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 120 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 140 min.
Popis
Buchty zo sušeného mlieka plnené podľa vašej chuti.
Ingrediencie
- 1 kg polohrubej múky
- 3 ks vajcia
- 3 lyžica kryštálového cukru
- 15 ks tabletiek umelého sladidla
- 50 g droždia
- 1 lyžička soli
- 3,5 dl oleja
- 1 bal prášku do pečiva
- 2 lyžica sušeného mlieka
- 4-5 dl mlieka
Postup
Krok 1
Z droždia, trošky mlieka a lyžičky cukru urobíme kvások. Múku, rozšľahané vajcia, cukor, sladidlo rozpustené v troche mlieka, soľ, prášok do pečiva a sušené mlieko dáme do misy. Premiešame, pridáme kvások, olej a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme ho postáť 10 až 15 minút.
Krok 2
Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 cm, povykrajujme kolieska s priemerom 8 cm. Plníme lekvárom, prípadne makovou, orechovou alebo jablkovo-tvarohovou plnkou.
Krok 3
Vytvarujeme buchty a poukladáme ich ďalej od seba na plech. Necháme asi 1 hodinu kysnúť. Pečieme asi 20 minút v dobre vyhriatej rúre. Upečené buchty potrieme olejom.