Bravčové stehno na zelenine
2016-02-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Chutne a jednoducho pripravené bravčové mäso. Bravčové mäso na zelenine je tip na nedeľný obed.
Ingrediencie
- 750 g bravčového stehna
- 3 ks sladkokyslé nakladané uhorky
- 3 ks mrkvy
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 1 ks cibuľu
- 1 ks petržlen
- 50 g zeleru
- mäsový vývar (masox)
- 4 zrnko nového korenia
- 1 ks bobkový list
- 50 g šunky
- 2.5 dl smotany
- 1 lyžica hladkej múky
- cukor a citrón
Postup
Krok 1
Bravčové mäso odblaníme a ostrým, tenkým nožom doň narežeme otvory, do ktorých vtlačíme na hranolčeky pokrájanú uhorku a mrkvu. Mäso osolíme, okoreníme, na oleji prudko opečieme zo všetkých strán a vyberieme. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu, pokrájanú uhorku a podlejeme mäsovým vývarom. Vložíme späť opečené mäso, pridáme korenie, bobkový list a udusíme do mäkka.
Krok 2
Mäso vyberieme, pokrájame na porcie a uložíme do hlbšej porcelánovej misy. Do zeleninového základu pridáme na rezance pokrájanú šunku, smotanu premiešanú s múkou a troškou cukru. Za stáleho miešania povaríme.
Krok 3
Omáčku dochutíme citrónovou šťavou a vylejeme ju na mäso.