Bravčové stehno na zelenine

2016-02-09

Popis

Chutne a jednoducho pripravené bravčové mäso. Bravčové mäso na zelenine je tip na nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 750 g bravčového stehna
  • 3 ks sladkokyslé nakladané uhorky
  • 3 ks mrkvy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks petržlen
  • 50 g zeleru
  • mäsový vývar (masox)
  • 4 zrnko nového korenia
  • 1 ks bobkový list
  • 50 g šunky
  • 2.5 dl smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • cukor a citrón

Postup

Krok 1

Bravčové mäso odblaníme a ostrým, tenkým nožom doň narežeme otvory, do ktorých vtlačíme na hranolčeky pokrájanú uhorku a mrkvu. Mäso osolíme, okoreníme, na oleji prudko opečieme zo všetkých strán a vyberieme. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu, pokrájanú uhorku a podlejeme mäsovým vývarom. Vložíme späť opečené mäso, pridáme korenie, bobkový list a udusíme do mäkka.

Krok 2

Mäso vyberieme, pokrájame na porcie a uložíme do hlbšej porcelánovej misy. Do zeleninového základu pridáme na rezance pokrájanú šunku, smotanu premiešanú s múkou a troškou cukru. Za stáleho miešania povaríme.

Krok 3

Omáčku dochutíme citrónovou šťavou a vylejeme ju na mäso.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1250
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1251

Podobné recepty:
  • Mäso dvoch farieb

    Mäso dvoch farieb

  • Koložvárska kapusta

    Koložvárska kapusta

  • Rudá vášeň

    Rudá vášeň

kuk