Karfiol v cibuľovej omáčke

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g karfiolu, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, masť, soľ, štipku pomletého muškátového orieška, ďumbier. Na omáčku: 200 g cibule, 50 g mletých mandlí, 1 lyžičku mletého koriandru, 1 lyžičku mletého kardamonu, štvrť lyžičky strúhaného muškátového orieška, štipku škorice, štipku mletých klinčekov, 2 dl kyslej smotany, masť, olej a soľ.

Postup

Krok 1

Vajcia zmiešame so soľou, muškátovým orieškom, lyžicou masti, múkou a vypracujeme cesto. Uvarený a roztlačený karfiol rozmiešame s cestom. Mokrými rukami z neho vytvarujeme guľky a na vymastenom plechu pečieme v rúre pol hodiny. Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme ju na oleji, pridáme všetky koreniny, opražíme ich kým nezhnednú. Pridáme mandle, podlejeme šálkou vody a varíme asi 10 minút. Vmiešame smotanu, ďumbier a posolíme. Keď je omáčka hustá, prilejeme ešte vodu. Na misu dáme upečené karfiolové guľky a zalejeme ich cibuľovou omáčkou, ktorú môžeme rozmixovať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 964
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

965

Podobné recepty:
  • Bambusové výhonky s hlivou

    Bambusové výhonky s hlivou

  • Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

    Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

  • Vajcia s horčicovou omáčkou

    Vajcia s horčicovou omáčkou

kuk