Šalát s opekanými zemiakmi a údeným lososom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 750 g zemiakov, 6 lyžíc oleja, 2 lyžice sezamových semienok, 3 lyžice bieleho vínneho octu, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 šalátovú uhorku, 200 g údeného lososa (prípadne plátky), zväzok kôpru.
Postup
Krok 1
Zemiaky pokrájané na asi 1 cm kocky opečieme do hneda za stáleho miešania na rozohriatom oleji. Prikryjeme a necháme asi 10 minút pražiť. Posypeme sezamovými semienkami, krátko opražíme, pridáme ocot, soľ a korenie. Uhorku pokrájame na 1 cm kocky. Údenú rybu pokrájame na pásiky. Kôpor pokrájame na drobno a spolu s uhorkou a rybou pridáme k zemiakom. Zľahka premiešame.