Bačovské rezne II
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Jedlo, ktoré zasýti aj hladového baču. Bačovské rezne obsahujú veľa chutných surovín.
Ingrediencie
- 500 g bravčového stehna
- 500 g zemiakov
- 100 g hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
- majorán
- cesnak
- olej
- strúhaný syr
- petržlenovú vňať
- 1 ks vajce
- 1/4 l kyslej smotany
Postup
Krok 1
4 rezne z bravčového stehna mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme do mäkka. S postrúhaných surových zemiakov, vajíčka, múky a korenín pripravíme cesto, z ktorého upečieme osem malých placiek. Zo smotany, soli, korenia a cesnaku vymiešame omáčku.
Krok 2
Mäso podávame medzi dvoma plackami poliate omáčkou, posypané postrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.