Maslový koláč

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 30 g droždia, 100 g zmäknutého masla, 75 g práškového cukru, nastrúhanú kôru z jedného citróna, nie plnú lyžičku kardamónu, 1 vajce a štvrť litra mlieka. Na plnku: 200 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 25 g olúpaných mandlí a ružový likér.

Postup

Krok 1

V troche vlažného mlieka rozmiešame droždie a necháme ho napučať. Zo všetkých surovín dôkladne vymiesime cesto a dáme ho na teplé miesto na hodinu kysnúť. Potom ho rozvaľkáme a preložíme na pomastený a múkou vysypaný plech. Do cesta urobíme jamky a vložíme do nich kúsky masla zmiešaného s práškovým cukrom. Posypeme olúpanými, na lupienky nakrájanými mandľami a práškovým cukrom. Necháme kysnúť ešte 20 minút a potom pečieme vo vyhriatej rúre na dno ktorej sme dali nádobu s vodou. Do zlatista upečený koláč pokvapkáme likérom a vychladnutý pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1279
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1280

Podobné recepty:
  • Kysnuté makové rožky

    Kysnuté makové rožky

  • Korenistý koláč

    Korenistý koláč

  • Tvarohovo orechový koláč

    Tvarohovo orechový koláč

kuk