Mleté mäso na ihle I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 2 cibule, 1 papričku čili, lyžičku šalvie (môže byť aj čerstvá), 600 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 3 lyžice strúhanky, mletú rascu, klinčeky, škoricu, soľ, kajenské korenie (môže byť štipľavá mletá červená paprika), tuk na vyprážanie. Na omáčku: 75 g ovčieho syra, 200 g plnotučného jogurtu, 75 g zelených olív, 50 g čiernych olív, mleté čierne korenie. Petržlen na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Cibuľu najemno pokrájame, papričku čili zvnútra vyčistíme a pokrájame na krúžky. Mäso spracujeme s cibuľou, strúhankou, vajcom, šalviou a rascou, posolíme a prichutíme mletými klinčekmi, škoricou a kajenským korením. Urobíme 8 karbonátok a do každej vtlačíme 2 krúžky čili papričky a lístok šalvie. V rozohriatom tuku vyprážame na ihle napichnuté karbonátky, 5 minút z každej strany. Syr rozdrobíme a zmiešame s jogurtom, zelené olivy pokrájame a spolu s čiernymi vmiešame do omáčky, ktorú ešte okoreníme. Podávame v osobitnej nádobe.