Pyré z hlávkovej kapusty

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 väčšiu hlávku bielej kapusty, 2 cibule, 60 g masla, 2,5 lyžice hladkej múky, 200 g smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Kapustu rozkrojíme na štvrtky, najhrubšie časti odkrojíme a vložíme do väčšieho hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme 5 minút. Kapustu vyberieme z hrnca, necháme odkvapkať a jednotlivé listy od seba oddelíme. Listy opäť vložíme do kastróla, pridáme cibuľu a uvaríme do mäkka. Listy necháme odkvapkať, prebytočnú vodu vyžmýkame a spolu s cibuľou rozmixujeme na kašu. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme smotanou a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Pridáme rozmixovanú kapustu, dobre premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame k pečenému mäsu, kačke, husi alebo divine, prípadne iba so zemiakmi. Podľa tohto receptu môžeme urobiť pyré z kelu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1014
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1015

Podobné recepty:
  • Omáčka so špargľou a krevetami

    Omáčka so špargľou a krevetami

  • Omáčka mornay

    Omáčka mornay

  • Chrenovica (záhorácka omáčka)

    Chrenovica (záhorácka omáčka)

kuk