Harlekýn

2015-09-29

Ingrediencie

  • Päť vajec, štyri lyžice práškového cukru, pol dl oleja, dve a pol lyžice polohrubej múky, 1 a pol lyžice kakaa, 5 lyžíc lekváru. Na čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100 g čokolády na varenie, 180 g masla. Na šľahačkový krém: pol litra mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 30 g práškového cukru, 100 g masla, 200 g Ivy.

Postup

Krok 1

Deň vopred si pripravíme čokoládový krém tak, že mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť!), zmes tri minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. Šľahačkový krém pripravíme tak, že mlieko, cukor, maslo a tuk rozpustíme ako na čokoládový krém, nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty mixujeme a odložíme do chladničky. Žĺtky vymiešame s cukrom, pomaly pridávame olej, potom múku, kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a upečieme. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom. Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom a krém natrieme na cesto. Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládová krém. Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1814
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1815

Podobné recepty:
  • Slané syrové napolitánky

    Slané syrové napolitánky

  • Zeleninová štrúdľa s tofu

    Zeleninová štrúdľa s tofu

  • Makové rezy

    Makové rezy

kuk