Harlekýn
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Päť vajec, štyri lyžice práškového cukru, pol dl oleja, dve a pol lyžice polohrubej múky, 1 a pol lyžice kakaa, 5 lyžíc lekváru. Na čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100 g čokolády na varenie, 180 g masla. Na šľahačkový krém: pol litra mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 30 g práškového cukru, 100 g masla, 200 g Ivy.
Postup
Krok 1
Deň vopred si pripravíme čokoládový krém tak, že mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť!), zmes tri minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. Šľahačkový krém pripravíme tak, že mlieko, cukor, maslo a tuk rozpustíme ako na čokoládový krém, nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty mixujeme a odložíme do chladničky. Žĺtky vymiešame s cukrom, pomaly pridávame olej, potom múku, kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a upečieme. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom. Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom a krém natrieme na cesto. Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládová krém. Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou.